-->

VOODOO HIGHWAY
Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία της ζωής μου είναι περιττό να πω ότι μεγάλωσα μέσα στα 80's με μπόλικες επιρροές από μπάντες που μεγαλούργησαν στα 70's. Deep Purple, Led Zeppelin, Uriah Heep και τόσα άλλα από το χώρο του Hard Rock επηρέασαν όσο τίποτε άλλο τα ακούσματα μου και στιγμάτισαν το μουσικό μου κόσμο...

Οι Voodoo Highway λοιπόν είναι από την Ιταλία και έρχονται παίζοντας Hard Rock από το 2010! Ναι καλά διαβάσατε μόλις ένα χρόνο ζωής έχουν και όμως ήδη έχουν κυκλοφορήσει το πρώτο τους EP που είχε τίτλο “This Is Rock n’ Roll, Cocks!”  και το "Broken Uncle's Inn" είναι το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ. Ακούγοντας το ένα έχω να πω. Δυσκολεύομαι πολύ...

Αν όμως προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον ήχο που θα δώσει το ζεστό φιλί και την φρέσκια ανάσα στο γηρασμένο σώμα αυτού του μουσικού είδους, τότε?.. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή να πω ότι όλα τα μέλη των VOODOO HIGHWAY είναι εξαιρετικοί μουσικοί. Εδώ θα βρούμε ότι θέλουμε να ακούσουμε όλοι εμείς που λατρεύουμε το Hard Rock. Ξεκάθαρα πράγματα. Οι κιθάρες είναι ωμές και τα τύμπανα καταπληκτικά. Τα riffs είναι αυθεντικά και σίγουρα θα ενθουσιάσουν πολλούς οπαδούς του είδους.  Τα solos είναι πολύ καλά με μερικές εξάρσεις που θυμίζουν άλλες εποχές. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αλλά αυτό αναζητάμε από ένα Hard Rock συγκρότημα του σήμερα? Αν επιζητούμε την αναβίωση του παρελθόντος τότε πάω πάσο. Αν όμως προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον ήχο που θα δώσει το ζεστό φιλί και την φρέσκια ανάσα στο γηρασμένο σώμα αυτού του μουσικού είδους, τότε?...

Έχω νομίζω βάλει πολλές ερωτήσεις και μάλλον ήρθε η ώρα να δώσω τις προσωπικές μου απαντήσεις. Εγώ προσωπικά δεν αναζητώ το παρελθόν. Αυτό είναι άλλωστε πολύ μακριά για να μπορούμε να ξαναγυρίσουμε πίσω. Εγώ πάντα ψάχνω να βρω αυτό το κάτι που θα φρεσκάρει στο μυαλό μου τις hard rock λατρείες μου που όμως θα έχουν δεχτεί την κατάλληλη επεξεργασία για να μου δώσουν έστω την ψευδαίσθηση του νέου, του καινούριου. Έχοντας λοιπόν όλα αυτά κατά νου ας προχωρήσουμε μαζί στην ακρόαση αυτού του άλμπουμ.

Ξεκινάμε λοιπόν με το πρώτο ουσιαστικά τραγούδι του "Broken Uncle's Inn"  το "Till It Bleeds". Εδώ υπάρχει ατόφια η επιρροή της μπάντας από τους Deep Purple. Και λέω ατόφια διότι δεν βλέπω καμία προσπάθεια από τους VOODOO HIGHWAY να αφομοιώσουν την επιρροή τους και να την μετατρέψουν σε ένα προσωπικό τους ήχο. Δυστυχώς το κομμάτι θυμίζει πολύ την τριάδα Blackmore, Gillan και Lord. Μάλιστα μου φέρνει έντονη μυρωδιά από το Speed King. Όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με κολοσσούς. Gillan, Blackmore και Lord δε ξαναγίνονται απλά ... αντιγράφονται. Παρόλα αυτά έχουμε ένα δυνατό κομμάτι που κρύβει μέσα του μια rock 'n' roll δύναμη που δεν είναι εύκολο να ξεπεράσεις. Όμως αυτή η εμμονή με τους Deep Purple με εκνεύρισε με την εξόφθαλμη σχεδόν αντιγραφή.

Στο αμέσως επόμενο "The Fire Will Burn Away" τα πράγματα φτιάχνουν. Υπάρχουν επιρροές αλλά αυτή τη φορά βλέπουμε ότι οι VOODOO HIGHWAY βρίσκουν το δρόμο της αυθεντικότητας και πνέουν κάτω από έναν καθαρά προσωπικό άνεμο. Αρκετά καλό κομμάτι με πολύ καλά φωνητικά από τον CAVALLINI  που αφήνει πίσω του την Gillan Κόπια και κερδίζει τις εντυπώσεις

Στο "J.c. Superfuck"  τα πράγματα είναι καταπληκτικά και αυτό είναι το κομμάτι που  με ξεκάρθωσε από την θέση μου και έβγαλε το παγωμένο χαμόγελο που μου είχε απομείνει από το άκουσμα του "Till It Bleeds". Ναι τώρα μπορώ να μιλάω και εγώ πλέον για τους νέους Deep Purple , για το συγκρότημα που ξαναδίνει ζωή στο Hard Rock. Κάτι ανάλογο των Rival Sons Που παίζουν καταπληκτικά επιρρεαζόμενοι από τους Led Zeppelin αλλά φέρνοντας το νέο και το φρέσκο στη μουσική κοινότητα. Το ίδιο καταφέρνουν και οι VOODOO HIGHWAY με το εξαιρετικό "J.c. Superfuck" .

Στο επόμενο "Window" δημιουργούν άλλο ένα πυροτέχνημα με επιρροές από 70 αλλά και από 80'ς, αυθεντικό Hard Rock. Εδώ υπάρχει όλη η ιστορία του Hard Rock από Deep Purple και Rainbow μέχρι ... Guns 'n' Roses και Aerosmith. Κιθάρες και πλήκτρα συνθιάζονται με έναν καταπληκτικό τρόπο που ναι μεν είναι βγαλμένο μέσα από την Deep Purple ιστορία αλλά αυτή την φορά γίνετε μέσα σε μια εξαιρετική σύνθεση που όχι μόνο δεν προσβάλει , απεναντίας ενθουσιάζει.

"Running Around" και ήρθε η ώρα να σηκωθούμε άλλη μια φορά και να λυκνιστούμε γύρω γύρω από την φωτιά με riff βγαλμένο μέσα από το Whole Lotta Rosie των μοναδικών AC/DC. Ανακατεύεται όμως με πολύ περίτεχνο τρόπο με την μουσική ιδιοσυγκρασία των Purple και μας δίνει ένα μοναδικό διαμάντι, ένα τραγούδι που μπορεί να γράψει και να χαράξει τη δική του ιστορία. 

"Broken Uncle's Inn" και προχωράμε με λίγο από Uriah Heep εποχής Byron που επιρρεάζει το κομμάτι. Αρκετά καλή στιγμή και συνεχίζω με την μπαλάντα "Heaven with No Stars" μια στιγμή που νομίζω ότι θα μπορούσε να έλλειπε. Όταν ένα κομμάτι μπαίνει απλά και μόνο για να υπάρχει τότε απλά είναι άσκοπο. Αποτελεί μια μπαλάντα που απλά υπάρχει για να επιβεβαιώσει την Hard Rock ύπαρξη του άλμπουμ. Αυτό όμως είναι απλά περιττό. Παρά το ότι μελωδικά ίσως να αντλεί  επιρροές από κομμάτια όπως το Jully Morning να πώ ότι απλά ... καμία σχέση.

Καθαρό, ατόφιο και ωμό με λίγο πιο metal αίσθηση δεκαετίας 70 είναι το αμέσως επόμενο "Gasoline Woman" και μπορώ να πω ότι αποτελεί μια πολύ καλή στιγμή. Το  "In Fact It's the Worst" κλείνει το άλμπουμ αφήνοντας πολύ  καλές εντυπώσεις.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν το "Broken Uncle's Inn" είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο ξεκίνημα των VOODOO HIGHWAY. Πρέπει να διώξουν όλες τις εμμονές που έχουν με τους Deep Purple και να επενδύσουν σε έναν καθαρά προσωπικό ήχο όπως αυτός βγαίνει μέσα από τα J.c. Superfuck, Window και Running Around, κομμάτια που μας δείχνουν πως πρέπει να είναι το Hard Rock σήμερα. Για τις δυο άτυχες στιγμές τους παίρνουν 3/5 αν και είμαι σίγουρος ότι αυτή η μπάντα με τις επόμενες κυκλοφορίες τους θα λάβουν πολλά δεκάρια στην μουσική ζωή τους. Θα τα ξαναπούμε μάγκες!!!

Track Listing
VOODOO HIGHWAY - Broken Uncle's Inn

01. Intro (Since 1972)
02. Till It Bleeds
03. The Fire Will Burn Away
04. J.c. Superfuck
05. Window
06. Running Around
07. Broken Uncle's Inn
08. Heaven with No Stars
09. Gasoline Woman
10. In Fact It's the Worst

RECORD LABEL: Voodoo Highway
DATE: 24/06/2011

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Top
Google+